10 locuri pe care sa nu le ratezi in Cluj

În primul rând, ar trebui să știi că este supranumit și Orașul evenimentelor – Inima Transilvaniei, fiind un oraș multicultural și plin de diversitate. Se pare că, potrivit Centrului de Consultanță și Cercetare în Domeniul Culturii, este și orașul cu cea mai mare vitalitate culturală urbană din România. În plus, este un oraș vibrant, cu o viață de noapte intensă, mândrindu-se cu o multitudine de evenimente, din cele mai variate domenii.

Festivaluri cunoscute au loc an de an la Cluj, precum TIFF, Untold, Electric Castle, Jazz in the Park, festivaluri care au primit recunoaștere internațională și care au devenit în timp veritabile branduri ale orașului. De altfel, în city break-ul nostru am nimerit și la Festivalul Zilelor Maghiare, unde ne-am bucurat de muzică, de mâncare multă și foarte bună, de degustări de vin și multe alte activități de sărbătoare.

Pe lângă toate astea, Clujul este cunoscut și ca Silicon Valley-ul Europei, datorită numărului mare de programatori de succes ce lucrează aici, fiind, în egală măsură, și un important hub al nomazilor digitali de pe continent, întrucât există numeroase cafenele de unde poți lucra, evenimente, dar și o gamă largă de cazări pentru toate buzunarele.

Vezi pe aventurescu.ro 10 lucruri pe care sa nu le ratezi in Cluj