Transfagarasanul - unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume

Considerat drept cel mai frumos drum din România, si unul dintre cele mai frumoase din lume, traseul Transfăgărășan poate fi o adevărată destinație de vacanță datorită obiectivelor turistice din zonă și peisajelor cu munții Făgăraș. 

Transfăgărășan – scurt istoric despre cel mai frumos traseu din România “Drumul printre nori”, așa cum mai este denumit traseul, Transfăgărășanul, măsoară aproximativ 151 km și face parte din DN 7C, drum ce începe din județul Argeș, sat Bascov, de lângă județul Pitești și se intersectează cu DN1, lângă comuna Cârțișoara, între Sibiu și Brașov.

Transfăgărășan a fost construit între aniii 1970-1974, pe o durată de 4 ani, în timpul lui Ceaușescu și, conform datelor oficiale, aproximativ 40 de oameni și-au pierdut viața în construirea traseului. Inaugurarea traseului a avut loc pe data de 20 septembrie, 1974.

Traseul pe care se desfășoară drumul Transfăgărășan începe din comuna Bascov din Județul Argeș și trece prin fața hidrocentralei Vidraru, apoi urcă spre Cetatea Poenari. Ajunge pe Barajul Vidraru, trece de trei tunele scurte, trece de baraj și lasă în partea stângă Lacul Vidraru, ajungând la Cascada Capra.

Trecerea de la Capra la Bâlea Lac este făcută printr-un tunel de aproximativ 887 de metri, Tunelul Bâlea, cel mai lung tunel din România. Este un tunel iluminat electric și ventilat natural și are o înălțime de aproximativ 4,4 m, lățime de 6 m și un trotuar de un metru.

Sursa: Libertatea.ro

Contacteaza-ne acum

Trimitene un mesaj si in cel mai scurt timp te vom contacta pentru a-ti face o oferta.

Personalul nostru ofera consultanta in alegerea celei mai bune solutii astfel incat raportul pret-calitate sa fie in favoarea ta. Nu ezita sa ne contactezi.

Servicii

DMV Luxury Rentals va pune la dispozitie gama completa de servicii de inchiriere masini cu personal chauffeur.

Servicii Corporate

Serviciile corporate va sunt utile atat pentru angajatii companiei, cat si pentru parteneri de afaceri, clienti importanti sau orice alt invitat.

Transfer Aeroport Cluj Napoca

Acest serviciu este destinat persoanelor sau grupurilor de persoane care vor sa fie transportate in regim privat de la Aeroport catre casa, hotel sau alt oras

Evenimente private

Soferul dumneavoastra va sta la dispozitie pentru perioada agreata, prestanta lui coroborata cu eleganta masinilor puse la dispozitie vor impresiona invitatii si va vor face sa va simtiti cu adevarat special.

Transport național si international

Putem asigura transport pe orice ruta atat pe teritoriul Romaniei, cat si in orice tara din Europa.

Circuite turistice

In functie de dorintele clientilor nostri, programul acestora si locatiile pe care si-au planificat sa le viziteze, asiguram transportul in cele mai bune conditii pe traseul planificat.

Rent A Car

Va oferim spre inchiriere masini pentru toate buzunarele. Fie ca vorbim de low buget, premium sau family 8+1, masinile noastre va oferta siguranta si confort